МЕНЮ

УСЛУГИ

СПИСЪК С УСЛУГИ

мотаж на електромер

Видове електромери:

Спрямо вида на захранването, електромерите се делят на монофазни и трифазни. Мощността е другия компонент по който те се различават. Старите механични електромери с въртящ се диск са излезли от експлоатация и се срещат все по-рядко. На пазара има качествени цифрови електромери, които могат да бъдат използвани за преотчитане на консумираната ел.енергия, за контролно отчитане при няколко потребителя на една партида и др.

Кога се налага да монтираме контролен електромер?

Най-често се налага монтиране на контролни електромери, когато един имот се използва от различни собственици, но партидата открита в електроразпределителното дружество е една. Възможно е да се монтира и електромер, ако се съмнявате в изправността на Вашия, за да сверите съответните показания. Важно е да знаете, че показанията на този електромер нямат доказателсвена стойност, а служат само за лична информация.

Какво е важно да знаете?

Мощността на електромера трябва да се изчисли правилно от квалифициран специалист в зависимост от сечението на захранващите кабелите и мощността отпусната Ви по партидата която имате. Под внимание се вземат и консуматорите в съответното помещение, апартамент, заведение или офис.
След монтажа на контролния електромер трябва да се запишат показанията и да се свери часовника, който превключва между различните тарифи - дневна и нощна. Важно е това да се направи, защото цените на отделните тарифи се различват! Ако съответния електромер няма вграден часовник, то трябва да се монтира външен. Той също трябва да бъде сверен.

Електромери от модулен тип

Електромерите от модулен тип са с големина на автоматичен предпазител и могат да се монтират директно в разпределителното табло. Те са малки, надежни и точни. На пазара се предлагат както монофазни, така и трифазни модулни електромери с вградени часовници. Предимствата им са компактните размери и лесния монтаж. Не се изисква място за отделно електромерно табло, къртене и пробиване за полагане на кабели и т.н.
При необходимост от монтаж на електромер се свържете със специалистите на КЛИМЕЛ . Ние можем да Ви консултираме относно избора на подходящо устройство, както и да го монтираме.Нека Работим ЗаедноРАБОТА

Ако вие имате нужда от поправка на електрически уред или пък ако се налага цялостен ремонт на инсталацията или частична подмяна, то вие имате проблем. И ако вие имате проблем - ние имаме точното решение.
Потърсете ни на един от посочените начини в страницата за контакт.