МЕНЮ

УСЛУГИ

СПИСЪК С УСЛУГИ

защита от пренапрежение

Предотвратяване на повреди в следствие на пренапрежения.
Най-честия въпрос е: "Какво да направя, ако "енергото" ми подаде по-високо напрежение"?
В битови условия можете да се постъпите няколко начина:

1. Разклонител със защита:

Бързо и евтино решение! Мненията за тях са противоречиви, но каквото и да четете по темата, винаги е по-добре с него, отколкото без него!

2. Използване на UPS:

Първият вариант на реализация представлява т.нар. Standby, при който устройството “пропуска” електрическата енергия към консуматора до момента, в който настъпи едно от изброените събития. В този случай UPS-ът изключва връзката към мрежата и прехвърля захранването на консуматора към батерията си. Обикновено този тип реализация представляват качествено, евтино и ефективно решение, предназначено предимно за UPS системите с ниска мощност, предназначени основно за домашна употреба (до около 600 VA). Основният им недостатък е неспособността да преценят адекватно нуждата от превключване към захранване от батерията. В случай на кратковременен пик в напрежението от мрежата UPS-ът ще превключи на захранване от батерията си, докато тя се изчерпи, независимо че условията, породили това, отдавна не съществуват.
Друг вид UPS дизайн е т.нар. Line-Interactive, при който на изхода на устройството се намира т.нар. инвертор, контролиращ линията между мрежата, консуматора и батерията. При нормален режим на работа инверторът зарежда батерията на UPS-a, а при нужда “обръща” посоката и захранва консуматора от нея. Този тип реализация има няколко предимства. Първото е, че филтрацията на входящото напрежение от мрежата е много по-добра от предишния вариант. В допълнение към това моделите Line-interactive UPS обикновено включват регулатор на напрежението, с което се контролират моментните пикове или падове в стойностите му в мрежата. Този регулатор значително променя поведението на устройството, защото вместо директно да превключва към захранване от батерията, то успява да коригира промените на напрежението в доста широки граници. Освен тези предимства, рядкото използване на батерията като захранващ модул значително удължава активния й живот.

3. Реле за мониторинг на напрежението:

Това е устройство, което следи входящото напрежение във Вашето разпределително табло! Има възможност да регулирате минималното входящо напрежение "Umin", максималното входящо напрежение "Umax" и времето за възстановяне на нормален режим на работа "t".
Захранването минава през контактор, който се управлява от въпросното реле и при колебания на напрежението извън зададените параметри изключва напрежението към консуматорите посредством контактора.

Цена за доставка и монтаж на реле за мониторинг на напрежението:
- За монофазно захранване - 480 лв. (включена доставка и монтаж);
- За трифазно захранване - 810 лв. (включена доставка и монтаж).Нека Работим ЗаедноРАБОТА

Ако вие имате нужда от поправка на електрически уред или пък ако се налага цялостен ремонт на инсталацията или частична подмяна, то вие имате проблем. И ако вие имате проблем - ние имаме точното решение.
Потърсете ни на един от посочените начини в страницата за контакт.